Σε οριακό σημείο η υγεία των απεργών πείνας

ΓΙΑΤΡΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΑΦΑΙΡΕΘΕΙ Η ΑΔΕΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ "ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ"

Σε οριακό σημείο έχουν φτάσει οι 50 μετανάστες απεργοί πείνας στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Οι γιατροί τονίζουν πως έχουν υποστεί μη αναστρέψιμες βλάβες στην υγεία τους και ζητούν να αφαιρεθεί η άδεια από τον διευθυντή της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου "Άγιος Δημήτριος".
«Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε. Ή θα πάρουμε άδειες παραμονής ή θα πεθάνουμε αφού έτσι κι αλλιώς , πεθαίνουμε κάθε μέρα». Τα λόγια ανήκουν στον 29χρονο Τζεγουέτ, μετανάστη απεργό πείνας ο οποίος διανύει την 32η απεργία πείνας μαζί με τους συνολικά 300 απεργούς πείνας.
Για μη αναστρέψιμες βλάβες πλέον στην υγεία των απεργών πείνας έκανε λόγο , σε συνέντευξη τύπου, ο Στρατής Πλωμαρίτης, πρόεδρος της Ενωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και μέλος της ομάδας ιατρών που παρακολουθούν την υγεία των 50 απεργών στο κτίριο του Εργατικού Κέντρου.
«Κινδυνεύουν να καταστραφούν εντελώς τα νεφρά και να υποστούν σημαντικές βλάβες το συκώτι, η καρδιά και το νευρικό τους σύστημα» πρόσθεσε ο κ. Πλωμαρίτης.
Μέχρι στιγμής, 13 απεργοί πείνας έχουν μεταφερθεί σε προκωματώδη κατάσταση σε εφημερεύοντα νοσοκομεία εκ των οποίων οι 5 απ΄ αυτούς παραμένουν για νοσηλεία.
Ο κ.Πλωμαρίτης κατήγγειλε τον διευθυντή της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου ΄Αγιος Δημήτριος γιατί υπέβαλε τους ασθενείς «σε μαρτύριο», όπως το χαρακτήρισε, αφού έδωσε εντολή να τους φέρουν δίσκο με φαγητό και να τον αφήσουν μπροστά τους για μισή ώρα.
«Θα τον καταγγείλουμε στο πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου ζητώντας την αφαίρεση της αδείας του» τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πλωμαρίτης και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στους απεργούς πείνας κατήγγειλαν την κυβέρνηση για αναλγησία σημειώνοντας ότι η «λύση είναι στα χέρια τους και ότι κι αν γίνει, η ευθύνη θα είναι αποκλειστικά δική τους».


ΑΠΕ-ΜΠΕ

1 σχόλιο:

  1. τους παιρνουν, του φορτωνουν και τους πεταν στις χωρες τους και εκει ας κανουν οτι θελουν εαν τολμανε βεβαια. Βαρεθηκαμε τον φθηνο ανθρωπισμο και την σαπιλα των φασιστων της αριστερας που προστατευουν τους "κλεφτες" και οχι τους "νοικοκυριδες" που τυγχανει να τους ανηκει και αυτός ο τόπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή