Ο Φίλιος Στάγκος ανοίγει τα χαρτιά του για την TV100

ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ... ΤΑ ΧΡΕΗ!

Τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, ο γενικός διευθυντής της TV 100, Φίλιος Στάγκος, άνοιξε για πρώτη φορά τα χαρτιά του, σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής». Ο κ. Στάγκος μίλησε για τις αλλαγές που έχουν φέρει νέο αέρα στην δημοτική τηλεόραση, στο δελτίο ειδήσεων και...
 τις εκπομπές του καναλιού. «Η ταυτότητα ενός καναλιού είναι το δελτίο. Το αλλάξαμε, το φέραμε στις 7 μ.μ. και πλέον η θεματολογία είναι κατά 90% τοπική και περιφερειακή. Είχα λοιπόν τεράστια ανταπόκριση και από τους δημοσιογράφους και τους εικονολήπτες και τους μοντέρ που φαίνονται να γουστάρουν αυτό που κάνουν. Πρώτη νέα εκπομπή ήταν το ‘7 τοις 100’ με τα καλύτερα ρεπορτάζ της εβδομάδας και ‘Τα εν δήμω’, που όταν δεν συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο έχει ελεύθερη θεματολογία, ενώ στα πάνελ θέλουμε να φιλοξενούμε, εκτός άλλων, και τους δημοσιογράφους των άλλων ΜΜΕ της πόλης γιατί πιστεύουμε πως μία από τις αποστολές της TV100 είναι να στηρίξει τον χώρο αυτό. Η τρίτη εκπομπή που εγκαινιάσαμε και είμαστε πολύ περήφανοι είναι το ‘Dimotis online’, μια εκπομπή καταγγελιών που υπήρχε ως κόνσεπτ και την παρουσίαζε ο κ. Οραήλογλου με μεγάλη επιτυχία και εμείς την προχωρήσαμε στην επόμενη γενιά».

Ο κ. Στάγκος αναφέρθηκε με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια στο δυναμικό της τηλεόρασης. «Βρήκα εξαιρετικούς συνεργάτες και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό. Βρήκα κόσμο που μπορεί και εγώ μπορώ να δουλέψω μαζί τους. Και δείχνουν κέφι και πρωτοβουλία που είναι βασικό και αυτό θέλουμε. Δεν φιλοδοξώ να διευθύνω τα πάντα γιατί είναι σίγουρο πως θα αποτύγχανα. Και δεν είναι προσωπικό μου στοίχημα αυτή η ιστορία, αλλά στοίχημα πρώτα και κύρια της πόλης, μετά των εργαζομένων και τελευταία δικό μου, χωρίς φυσικά να βγάζω την ουρά μου απ’ έξω».

Ο γενικός διευθυντής της TV100 μίλησε και για το «άνοιγμα» του καναλιού στο κοινό μικρότερης ηλικίας, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό είναι πλέον το target group του. «Παραλάβαμε ένα κοινό μεγάλης ηλικίας. Λυπάμαι που το λέω, αλλά είμαστε πρόθυμοι να θυσιάσουμε αυτό το κοινό για να μη θυσιαστούμε εμείς».

Παρά την καλή διάθεση και την μεγάλη προσπάθεια, το δυναμικό της Tv100 και η διεύθυνση του καναλιού έχουν να υπερκεράσουν δυο σημαντικά εμπόδια. Το θέμα της χρηματοδότησης και την υλικοτεχνικής υποδομής «Όταν λειτουργείς με 85% μισθοδοσία, μόνο από εκεί μπορείς να κάνεις κι αυτό είναι το πιο επώδυνο κομμάτι. Έχουμε κόψει τα πάντα, εκτός από τις υπερωρίες του δημοτικού συμβουλίου, όμως πάλι δεν βγαίνουμε, και είναι ξεκάθαρο πως δεν έχουμε μέλλον και οι 180 που είμαστε σήμερα και θα προχωρήσουμε λιγότεροι» αναφέρει ο κ. Στάγκος. Μάλιστα, τα δημοτικά μέσα, εκτός από τα σημερινά τους προβλήματα, έχουν να πληρώσουν και αμαρτίες του παρελθόντος, όπως για παράδειγμα, χρέη προς προμηθευτές. «Χρέη παντού, ακόμα και για ιστορίες που είχαν γίνει το 2007, για να γίνεται ζωντανή σύνδεση την Πρωτοχρονιά, ώστε να λέει η TV100 ‘χρόνια πολλά’ στον δήμαρχο. Δεν έχουν πληρωθεί αυτά στον άνθρωπο που το έκανε. Τώρα οι προμηθευτές πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν να μας κλείσουν ή όχι. Δεν μπορούμε να υπάρξουμε αν δεν καταλάβει ο κόσμος, ακόμη κι αυτοί που στενοχωρήθηκαν, γιατί απομακρύνθηκαν έτσι απότομα, πως δεν μπορεί να κοιτάει μόνο την πάρτη του και πως θα κλείσουμε αν δεν βάλουν λίγο νερό στο κρασί τους».

1 σχόλιο:

  1. Den tha borousan na kanoun mia zoni telemarketing to proi gia 8 ores gia na provalontai oi planodioi tis polis?

    ΑπάντησηΔιαγραφή